Koos Verkade

Getekend voor  't  Groen

 

 

Kwartellaan 39, 3135KC Vlaardingen    010-43 44 118 / 06-51 60 50 70     info@koosverkade.nl  / www.koosverkade.nl
Kwartellaan 39, 3135KC Vlaardingen    010-43 44 118 / 06-51 60 50 70     info@koosverkade.nl  / www.koosverkade.nl

Meedenken in het groen.

 

Steeds meer civiele ontwerpers en aannemers hebben vaak behoefte aan een sparringpartner. Iemand met een groene achtergrond maar die ook kennis heeft van de “grijze” en “blauwe” kant van het werkveld.

 

Bomen zijn vaak maar lastige dingen, ze werken met hun wortels de straat omhoog of er groeien juist wortels in de riolering. Wat moeten we ermee? Vragen die bij ons aan het juiste adres gesteld zijn. Wij kunnen met u meedenken wanneer het gaat over een goed en doordacht beplantingsplan, een groenstructuurplan maar ook over voorbereidend onderzoek zoals een boom effect analyse en groeiplaatsonderzoek.

 

En dan blijken die vervelende, overlastgevende objecten ineens een grote meerwaarde te hebben. Groen is onmisbaar in een straat, laan of wijk. Groen zorgt voor verkoeling en voor een beter leefklimaat voor mens en dier. Maar groen zorgt er ook voor dat we ons prettiger voelen en zelfs onze gezondheid hangt nauw samen met een groene omgeving!

 

Niet voor niets is de oude slogan: “Groen: gewoon doen” nog steeds actueel.

 

 

 

 

 

Oud en knoestig

 

Deze eeuwenoude linde sierde ooit een oude boerderij in Vlaardingen, de boerderij is er al lang niet meer maar iedere Vlaardinger kent deze boom!