Koos Verkade

Getekend voor  't  Groen

 

 

Kwartellaan 39, 3135KC Vlaardingen    010-43 44 118 / 06-51 60 50 70     info@koosverkade.nl  / www.koosverkade.nl
Kwartellaan 39, 3135KC Vlaardingen    010-43 44 118 / 06-51 60 50 70     info@koosverkade.nl  / www.koosverkade.nl

Landschap

 

Het landschap is de basis vanwaar wij leven, of dit nu een stedelijk of meer natuurlijke omgeving is, het blijft een landschap. Door mijn passie met het groen en de nodige studies ben ik mij in de loop der jaren steeds meer gaan specialiseren in het landschap.

 

Aan een goed ontwerp gaat een gedegen voorstudie vooraf. Een juiste landschapsanalyse en het bepalen van de juiste visie zijn zaken die vaak erg nauw komen. Maar ook het invullen met de juiste planten is iets wat niet over een nacht ijs gaat.

 

Vaak wordt er dan gezegd: “wij denken graag met u mee”. Natuurlijk doen wij dat ook, maar liever nog kijken we vooruit, naar de toekomst en proberen juist die dingen te zien die vandaag nog niet zichtbaar zijn maar morgen wel spelen.

 

Een plan ook dat ook technisch goed in elkaar steekt, uitvoerbaar is en ruimte geeft aan (natuurlijke-) beplanting. Dat is onze kracht.

 

 

 

Op openbarsten

 

Een grote Allium giganteum staat op openspringen. Hij wordt slechts bijeengehouden door een flinter dun en klein stukje knopweefsel, voordat de bloem tot zijn volle recht komt.

Soms is ook de kleinste schakel in het landschap cruciaal!